Persoonlijke begeleiding

Het is heel bevrijdend om je geheim te delen. Om de wond open te breken. Om je geheim, je moeiten en je pijn in het licht te brengen. Want zodra het in het licht is gebracht is kan de duisternis er niet meer heersen. Dan wordt ook duidelijk dat je in de eerste plaats geen probleem hebt met eten, maar met heel iets anders. Als de onderliggende reden aan het licht komt, als het gedeeld wordt en bij God wordt gebracht is er ruimte voor heling.  

Atelier Alter Ego is een plek waar in alle veiligheid gesproken kan worden over je eetprobleem en de onderliggende pijn. Dat kan door middel van persoonlijke gesprekken, maar ook binnen een groep; de ‘Eetclub 121’.  

De persoonlijke gesprekken bieden je de ruimte om jouw verhaal te vertellen. Om in alle veiligheid te delen en te gaan ontdekken wat jouw fundament is waarop je je eetstoornis hebt gebouwd. In alle rust en met persoonlijke aandacht. 

Op basis van jouw verhaal wordt er gekeken wat er nodig is aan begeleiding. Dat is voor iedereen anders. Bij persoonlijke begeleiding zal er ook veel aandacht worden besteed aan je eetgedrag, je eetritme, je leefritme, je persoonlijke verzorging en bovenal je eigen zelfbeeld. Het herstel van een eetstoornis vindt plaats via verschillende wegen en op verschillende niveau’s. Dat maakt dat het een lange weg kan zijn en een intensief traject. Maar juist door persoonlijke begeleiding is er ruimte voor bemoediging en aansporing en ontstaat er begeleiding ‘op maat’. Iedereen is anders en op niemand kan een mal gelegd worden. Luisteren, gezien en gehoord worden, erkenning van je probleem en je pijn is belangrijk op je weg van herstel.  

Naast de persoonlijke begeleiding is er ook de Eetclub 121. Mocht je al gestart zijn met een traject van herstel/therapie dan werkt Eetclub 121 heel goed ter ondersteuning.