Complementair Aanvullend Therapeuten

Vrij om te leven is aangesloten bij de beroepsvereniging Complementair Aanvullend Therapeuten – Level 3 (CAT).

Dat betekent dat een deel van de therapie en
begeleiding vergoedt wordt via uw
zorgkostenverzekering vanuit het aanvullende pakket. 

Klik hier voor een actuele lijst, onder Level 3 (CAT), van verzekeraars die een deel van uw factuur vergoeden.

De registratiecode voor Vrij om te leven is: CM2023-26-03-19.

De prestatiecodes waarvoor vergoeding wordt gegeven zijn:
• 24500 – behandeling psychotherapie
• 24504 – behandeling overige psychosociale therapie
• 24505 – behandeling (kinder)coaching
• 24506 – counseling
• 24509 – oudergesprekken/ouderbegeleiding

Deze codes zullen op uw factuur terug te vinden zijn.  

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling klik op onderstaande knop.

Klachtenregeling

De codes staan voor de volgende behandelingen:

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Overige psychosociale therapie 24504  

Dit is een verzamelnaam voor behandelvormen die of een combinatie zijn van meerdere technieken of behandelvormen wiens technieken niet geheel zijn uitgewerkt. Dit kan betekenen dat de therapeut geneigd is meer experimenteel te werken of dat de therapeut een eigen methode heeft ontwikkeld zonder deze te deponeren.

(Kinder) Coaching 24505  

Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Indien er sprake is van kinder coaching behandelt de therapeut in kwestie ook kinderen door deze te coachen.  

Counseling 24506  

Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij: – het oplossen of hanteren van problemen – het vinden van antwoorden op vragen – het benutten van ongebruikte mogelijkheden – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Oudergesprekken/ouderbegeleiding 24509  

Bij deze behandelvorm worden de ouders begeleid bij het opvoeden van hun kinderen. In veel gevallen wordt er gesproken terwijl het kind aan het spelen is.