De coachinggesprekken bij Vrij om te leven worden niet vergoed via de zorgverzekering. Wat Vrij om te leven je biedt is de mogelijkheid om je eigen ‘pakket’ te kunnen samenstellen. Een pakket dat past bij jouw hulpvraag en jouw budget.

Individuele sessies
- Kennismakingsgesprek (45 min.) - € 40,00
- Uurtarief - € 55,00
- Anderhalf uur - € 75,00
- Skypemoment, half uur - € 25,00
- Belmoment, 45 minuten - € 35,00
- Belmoment na 17.00 uur krijgt een toeslag van € 15,00

Bijzondere sessies
Vrij om te leven wil ook graag gesprekken aanbieden ‘op maat’. Dat betekent dat er gesprekken kunnen plaatsvinden die buiten de kantooruren vallen. ’s Avonds dus, of al vroeg in de morgen. Een bijzonder aanbod is de ‘Vroege ochtendsessie’ (alleen vrouwen). Wat denk je er van om ’s morgens om voor 08.00 uur in de polder te gaan wandelen - in alle rust en stilte – en je zo voor te bereiden op de dag en de zorgen van de nacht los te laten.

Of juist ’s avonds om 21.00 uur, om de dag door te spreken, je dag af te sluiten en je voor te bereiden op de nacht. (alleen vrouwen)

- Uurtarief bijzondere sessies – € 80,00
- Anderhalf uur - € 105,00 

Helaas moeten de helft van de kosten in rekening worden gebracht, wanneer u zichzelf binnen 24 uur voor een individuele sessie of bijzondere sessie afmeldt. 

Daarnaast biedt Vrij om te leven ook gelegenheid om een volledige dag aan de slag te gaan. (Eventueel uit te breiden naar 2 dagen). Voor meer informatie, neem contact op met Vrij om te leven.

Tarieven Eetclub 121 
De bijeenkomsten van Eetclub 121 worden over het algemeen bij deelnemers thuis gehouden en hebben daarmee een informeel karakter. De bijeenkomsten zijn kleinschalig, laagdrempelig, persoonlijk en bieden een veilige setting om ervaringen te delen. (Onder Eetclub 121, ‘Praktisch’, lees je een ervaringsverhaal). 

De frequentie van de bijeenkomsten vindt plaats in afstemming met de deelnemers. Het aantal deelnemers voor een Eetclub 121 zijn minimaal drie en maximaal vijf. 

• Een bijeenkomst van Eetclub 121 duurt zo’n twee uur en kost € 27,50 per deelnemer per keer, exclusief vergoeding reiskosten coach.
• Een bijeenkomst van Eetclub 121 Krimpenerwaard op woensdagavond kost € 27,50 per deelnemer per keer, exclusief vergoeding reiskosten coach. 


Eetclub 121 maakt gebruik van een werkboek. Prijs: € 25,00 (niet verplicht) 

Helaas moeten de helft van de kosten van de bijeenkomst en reiskosten in rekening worden gebracht, wanneer u zichzelf binnen 48 uur voor een bijeenkomst afmeldt. 

Bijzondere sessie 
In het kader van Eetclub 121 is het ook mogelijk om een 2- of 3daagse sessie af te spreken met de mogelijkheid tot overnachting. (‘Hutje op de hei’). Voor meer informatie, neem contact op met Vrij om te leven. 

Vrij om te leven is aangesloten bij de beroepsvereniging Complementair Aanvullend Therapeuten – Level 3 (CAT).

Dat betekent dat een deel van de therapie en
begeleiding vergoedt wordt via uw
zorgkostenverzekering vanuit het aanvullende pakket.

De volgende zorgverzekeraars vergoeden voor een deel uw factuur - Level 3: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZFCZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ

De registratiecode voor Vrij om te leven is: 
CM2023-26-03-19.

De prestatiecodes waarvoor vergoeding wordt gegeven zijn:
• 24500 – behandeling psychotherapie
• 24504 – behandeling overige psychosociale  
                 therapie 
• 24505 – behandeling (kinder)coaching
• 24506 – counseling
• 24509 – oudergesprekken/ouderbegeleiding
 
Deze codes zullen op uw factuur terug te vinden zijn.

De codes staan voor de volgende behandelingen:

Psychotherapie 24500
Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Overige psychosociale therapie 24504
Dit is een verzamelnaam voor behandelvormen die of een combinatie zijn van meerdere technieken of behandelvormen wiens technieken niet geheel zijn uitgewerkt. Dit kan betekenen dat de therapeut geneigd is meer experimenteel te werken of dat de therapeut een eigen methode heeft ontwikkeld zonder deze te deponeren.

(Kinder) Coaching 24505
Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Indien er sprake is van kinder coaching behandelt de therapeut in kwestie ook kinderen door deze te coachen.

Counseling 24506
Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij: – het oplossen of hanteren van problemen – het vinden van antwoorden op vragen – het benutten van ongebruikte mogelijkheden – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Oudergesprekken/ouderbegeleiding 24509
Bij deze behandelvorm worden de ouders begeleid bij het opvoeden van hun kinderen. In veel gevallen wordt er gesproken terwijl het kind aan het spelen is.