Op 9 juni 2018 organiseert Vrij om te leven in samenwerking met de Eetclub 121 een bemoedigingsmiddag onder de naam TOV – event.

Het Hebreeuwse woord Tov betekent goed, dat is bekend. Maar het betekent nog meer. Het betekent ook plezierig, vrolijk, aangenaam, feestelijk en zelfs volmaakt.

Een event dus dat feestelijk is en goed. Een evenement dat je hart goed doet! En dat is precies het doel van deze middag.

Met dit event willen we mensen die worstelen met eten een plek en tijd bieden van bemoediging. Deze middag is voor hen, hun dierbaren en belangstellenden. Een moment om opgeladen te worden door verhalen, mooie muziek, studie, creativiteit en gebed. Maar de deur staat net zo goed open voor mensen die vast zitten in een andere verslaving of kampen met een burn-out.

De middag zal niet in het teken staan van de eetstoornis of eten. Dat gebeurt bij de Eetclubs ook niet. Het gaat deze middag om je hart, om hoe je staande kunt blijven in een wereld die niet altijd goed is voor je. Het zal gaan over gevoelens, pijn en verdriet en hoe daarmee om te gaan.

We hebben daarvoor een bijzondere gast die haar verhaal met ons wil delen. Haar verhaal over haar zware identiteitscrisis veroorzaakt door haar burn-out. We hebben het over Jorieke Fredrikze. Jorieke - bekend van Groot Nieuws Radio - kwam in 2015 door diverse redenen terecht in een burn-out. Ze wil deze middag ons deelgenoot maken van haar proces en ons bemoedigen met waar zij haar zekerheden vandaan haalde.

Verder zullen er drie seminars/workshops zijn over diverse onderwerpen. De workshops zullen gelijktijdig plaatsvinden. Je kunt kiezen uit de volgende workshops. 

'Creatief schrijven' door Coby Kremer 
Door het gebruik van verschillende schrijftechnieken word je tijdens mijn workshop uitgenodigd om op een frisse manier in gesprek te gaan met jezelf en je stille momenten met God te verdiepen. De technieken zijn eenvoudig-  schrijverservaring is niet nodig! Proef  wat deze inspirerende en oordeelvrije manier van schrijven voor jou kan betekenen.   

'Schuld en schuldgevoelens' door Johan Selier 
 Wanneer je vast zit in een verslaving of door een burn-out niet kunt wat je wilt, kun je terecht komen in een cirkel van gedachten die draaien om schuld, schuldgevoelens en schaamte. Johan zal in seminar vertellen over zijn eigen ervaring en leren wat God zegt over schuld en het onvoorwaardelijk geliefd zijn door Hem.

'Verwerken en loslaten' door Gendia van Cappellen en Elisabeth van Zijl 
Hoe ga je om met opgekropte gevoelens, met pijnlijke gedachten en gevoelens. Hoe laat je los met hoofd en lijf en wat zegt de Bijbel daarover? In dit seminar zullen Gendia en Elisabeth daar dieper op in gaan. Gendia zal met name vertellen én laten ervaren hoe je je lijf kunt inzetten om te ontspannen. Pijnlijke gedachten en gevoelens kunnen je belemmeren om verder te komen. Opruimen geeft ruimte! 

Deze middag zal er ruimschoots tijd zijn voor persoonlijk gebed (ministry) wanneer je daar behoefte aan hebt. Laat je bemoedigen door gebed. God is slechts één gebed van je verwijderd. 

Muziek van Lev 
Een bemoedigingsmiddag kan niet zonder muziek en zang. We zijn er trots op dat de band Lev deze middag de muziek zal verzorgen en ons zal meenemen in aanbidding en lofprijzing. Muziek zet de deur open naar je hart. Het maakt dat de woorden die je zingt en hoort beter kunnen landen in je hart en je zo kunnen bemoedigen en sterken.

Hoe, wat en waar?

We heten je van harte welkom in:
de Lichtboog, Kruisboog 22 in Houten.

De zaal is om 12.45 uur open. Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 17.30 uur. De toegang is gratis, wel zal er een collecte zijn om de kosten te dekken.

In verband met de organisatie zou het prettig zijn als je je van te voren opgeeft via: contact.tovevent@gmail.com

(Mocht je al weten naar welk seminar je wilt gaan, wil je dat dan ook gelijk opgeven.)

Lev is een Nederlandse aanbiddingsband. De band wil graag kerken dienen in het samen zingen. Dit doen ze door het geven van concerten, het leiden van aanbidding in kerken, evenementen en conferenties én door het schrijven van nieuwe aanbiddingsliederen. 
Jorieke Fredrikze presenteert elke maandag, dinsdag en donderdag het programma ‘Bij Jorieke’ van Groot Nieuws Radio. Eerder maakte ze het programma Café Grande. 
Coby Kremer heeft een passie voor schrijven. In het bijzonder dagboekschrijven. Ze heeft verschillende boeken geschreven over creatief schrijven. Coby wil mensen leren door te schrijven dichterbij het eigen hart en bij het Vaderhart te komen. Bekijk haar website: www.dichterbijjehart.nl 
Johan Selier is sinds 1 september 2017 voorganger van de Parousia gemeente Gouda. Johan is ruim 16 jaar voorganger geweest in verschillende evangelische kerken in Nederland en geeft les op Bijbelscholen. Daarvoor heeft hij 15 jaar gediend bij de Koninklijke Marine en Koninklijke Luchtmacht. 
Gendia van Cappellen gaat voor enthousiasme, inzet, samenwerking en veelzijdigheid. Als lichaamsgericht hulpverlener en trainer brengt ze haar passies, bewegen en ontwikkelen, samen. Gendia werkt bij IKOS Training & Hulpverlening.
Elisabeth van Zijl heeft van een praktijk voor christelijke hulp bij eetstoornissen. Zij is vitaliteitscoach en cognitief gedragstherapeut. 
In november 2016 verscheen haar boek ‘Vrede met jezelf, als eten je leven beheerst’.